Checklist: How to Prepare for your Video Content Filming Session

The best way to get the absolute most out of our filming session together is to be prepared. And a great way to be prepared is to use this check list!

To ensure the day runs smoothly it’s important we’re both ready - there’s a lot that goes on behind the scenes and before the day, so for the most efficient session, remember to send the requirements through via email to: celeseheward@me.com and if we need to review your script, locations, or anything else, we’ll have time and the information to do so! 


The Checklist…

  1. CONFIRM YOUR FILMING DATE AND TIME WITH CELESE. ** PLEASE ALLOW 3 WEEKS NOTICE TO BOOK YOUR FILMING DATE, AND DISCUSS YOUR DEADLINES WITH CELESE PRIOR TO FILMING. 

  2. PROVIDE A LIST OF VIDEO DESCRIPTIONS AND THE LOCATION/S TO BE USED FOR FILMING. IN YOUR DESCRIPTION BE SURE TO NOTE WHETHER YOU NEED A LOT OF MOVEMENT (EG. TO FOLLOW THE SPEAKER OR “ACTION”) OR WHETHER YOU’RE HAPPY TO LEAVE THE DIRECTION TO CELESE. 

  3. COMPILE A LIST OF WHAT YOU’D LIKE FILMED AS WELL AS A “FINISHED VIDEO LIST” AND PROVIDE THIS TO CELESE. PLEASE ALSO NOTE WHERE THE VIDEOS WILL BE DISTRIBUTED ONLINE - THIS ALLOWS FOR THE APPROPRIATE ARTWORK/GRAPHICS TO BE BUILT WHERE NEEDED, AND/OR THE APPROPRIATE SCRIPT, STORYBOARD, AND SHOT LIST TO BE COMPILED. 

  4. PROVIDE YOUR BUSINESS LOGO (ALL FORMATS), BRAND FONT/S AND WEB SAFE COLOUR PALETTE. 

  5. PROVIDE A LIST OF YOUR CTAs, HANDLES, AND WEBSITE LINKS/ ADDRESSES YOU’D LIKE USED IN THE VIDEOS. 

  6. INDICATE WHETHER YOU WILL REQUIRE MODEL/MEDIA RELEASE MANAGEMENT FOR THIS PROJECT. THIS IS USUALLY REQUIRED WHEN FILMING PEOPLE WHO AREN’T EMPLOYEES, BUSINESS PARTNERS, OR YOURSELF. 

Let's make videos together

!

Let's make videos together !

Previous
Previous

7 Video types you need to know: Basics for Small Business

Next
Next

Creative Concept Development: Basics for Small Business